menu
Banner Image

Omgeving

vlakbij de rimboe vind je álles!

border
Omgeving Image

Burg bieren bierwinkel en Brouwerij

De grootste bierwinkel van Nederland op steenworp afstand van de Rimboe! Ontdek ruim 3.000 verschillende bieren van over de hele wereld. Landen als Nederland, België, Duitsland, Amerika, Japan, Spanje, Italië, Schotland en Engeland zijn allemaal vertegenwoordigd in hun bierassortiment. Niet alleen de winkel is imposant ze brouwen ook hun eigen bier! Boek een rondleiding in hun brouwerij

Omgeving Image

kijken en knuffelen
in de schaapskooi

Aan de rand van de Ermelosche hei staat schaapskooi Schapedrift. Vanaf deze plek zorgen negentig Veluwse Heideschapen voor een goeie begrazing van de hei. In de winkel kun je terecht voor kleden en streekproducten. Vanaf het bezoekerscentrum starten speurtochten en excursies.

ontdek wat de veluwe
jou te bieden heeft

in de Rimboe ligt midden op de Veluwe. Binnen dit enorme, beschermde natuurgebied in Nederland kan de natuur haar gang gaan. En jij mag er kijken en genieten.

Ga op jacht naar jouw eigen Big Five en laat je verrassen door wat de Veluwe jou te bieden heeft!

Accomodation Image Accomodation Image

border
border
Omgeving Image

Ga eens kijken bij de
windkorenmolen

In het centrum van Ermelo staat de bijzondere windkorenmolen 'De Koe'. Hij werd in 1872 gebouwd, brandde af en werd in 2008 weer volledig in ere hersteld. Je kunt er terecht voor bezichtiging, rondleiding en informatie over de techniek van de maalmolen. Uiteraard is er ook een molenwinkel met onder andere broodmix en Molenbier.

Omgeving Image

Winkelen en borrelen in
Ermelo of Harderwijk

Het centrum van Ermelo heeft alles je zoekt: winkels, terrasjes, restaurants, supermarkten, een museum en een NS-station. Zo loop je vanuit de stille rimboe het sfeervolle dorp in. En als je nóg iets meer reuring zoekt, breng dan een bezoekje aan Harderwijk.

Omgeving Image

Weekmarkt in Ermelo en Putten

In Ermelo is er elke dinsdagochtend van 08.00 uur tot 12.30 uur weekmarkt op het Raadhuisplein, voor het gemeentehuis. En in Putten is een iets grotere markt op woensdag van 08:00 tot 13:00.

Omgeving Image

Genoeg te beleven
in de buurt

Ga dolfijnen kijken in het Dolfinarium Harderwijk. Verleg je grenzen bij Walibi in Biddinghuizen. Ontmoet soortgenoten in Apenheul en ga op avontuur in kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Of laat je adrenaline stromen in het Klimbos in Ermelo. Er is genoeg te doen!

Omgeving Image

Pak de mountainbike en cross over de Veluwe!

In augustus 2018 is begonnen met de aanleg van de mooiste MTB-route van Nederland. Vlak langs onze camping! 45 kilometer aan prachtige crosspaden over de gevarieerde Veluwe. Smalle single-tracks door het bos, kombochten en natuurlijke hindernissen. Een belevenis voor elke MTB'er.

Omgeving Image

Vogels spotten aan de veluwerandmeren

Er is meer dan bos en hei. Van Nijkerk tot Kampen strekken zich de Veluwerandmeren uit. Unieke watergebieden die een grote rol spelen in de waterhuishouding en -zuivering. Het zijn prachtige rustgebieden voor allerlei vogelsoorten. Vanuit de verschillende kijkhutten heb je grote kans op kuifduikers, futen en soms...flamingo's!

Omgeving Image

Wandelen en fietsen over uitgestrekte heidevelden

Als je de Rimboe achter je laat, sta je binnen vijf minuten midden op de Ermelosche hei. Zand- en fietspaden slingeren je door een prachtige paarsgroene omgeving. Vergeet je verrekijker niet!

Omgeving Image

spelen en bewonderen
in het oerbos

Niet ver van de camping liggen twee bijzondere oerbossen, ze behoren tot de oudste van Nederland: het Speulderbos en het Putterbos. De natuur heeft hier honderden jaren haar gang kunnen gaan. Slenter en ren lekker langs de eeuwenoude eiken en geniet van het mystieke karakter.

Omgeving Image

Vergeet vooral het prachige
Kröller-Müller niet!

Niet ver van de rimboe , in Otterlo, staat het Kröller-Müller museum. Vanwege hun enorme Van Gogh-collectie en hun schitterende beeldentuin absoluut een bezoekje waard. Ze hebben wisselende tentoonstellingen en er is ook voor kinderen veel te beleven en te leren.

Fact Image

border